Joe Navarro: Ejen FBI Menjadi Pakar Poker Beritahu

Dalam isu yang berkaitan dengan bahasa badan, personaliti yang terlintas di fikiran seseorang ialah Joe Navarro. Bahasa badan, atau komunikasi bukan lisan dipercayai oleh pakar komunikasi bertanggungjawab untuk lebih daripada 80% komunikasi manusia apabila berinteraksi antara satu sama lain. Seterusnya, majoriti komunikasi bukan lisan dikatakan melalui minda separa sedar manusia. Separa sedar mencerminkan perasaan dan pemikiran sebenar orang dan ini mempengaruhi cara mereka bertindak balas terhadap isu.

Joe Navarro adalah pakar terkemuka dunia dalam bidang komunikasi bukan lisan yang telah menyumbang kepada masyarakat dengan bakatnya dalam bidang ini. Beliau telah berada di lapangan selama lebih daripada 30 tahun dengan 25 daripadanya berkhidmat untuk FBI. Dia menggunakan bakatnya untuk jabatan itu dalam soal siasat dan menangkap ramai penjenayah. Dalam mewujudkan masyarakat yang lebih baik dan menggalakkan komunikasi yang baik antara manusia, beliau telah menulis banyak buku untuk membantu orang lain. Yang paling popular ialah Louder Than Words dan What Every Body Is Say togel toto macau.

Dalam 25 tahun perkhidmatannya, Navarro mengambil bahagian dalam penyiasatan besar – malah yang melibatkan pengganas dan penjenayah popular. Melalui kemahiran membaca bahasa badan, orang selalu menyebutnya sebagai seorang yang boleh membaca orang seperti membaca buku. Dia tidak berhenti dengan FBI. Dia kini bekerja untuk Akademi Poker Siri Dunia, menggunakan prinsip bahasa badan pada permainan poker. Dia mengajar bahawa kunci untuk menjadi superstar poker adalah mempunyai keupayaan untuk membaca lawan. Dalam membaca lawan dengan baik dalam poker, seseorang mesti dapat membaca setiap gerakannya, bahkan untuk pemikirannya. Ini harus dilakukan tanpa disedari oleh pihak lawan. Joe Navarro telah menawarkan banyak petua kepada pemain poker. Ini adalah beberapa rahsia yang dia kongsikan dengan mereka:

1. Bibir yang dimuncung – Bibir yang dimuncung, dalam kebanyakan kes, bermakna seseorang itu tidak bersetuju dengan sesuatu. Dia berkata ini selalu berlaku dalam permainan poker dalam sekurang-kurangnya 92% daripada masa.

2. Hidung kecut – Ini juga merupakan tingkah laku yang tidak berpuas hati dengan sesuatu.

3. Mulut – Apabila mulut pihak lawan penuh, maka dia yakin dengan apa yang dilakukan.

Navarro masih membantu permainan poker dan mereka yang akan cemerlang adalah mereka yang meluangkan masa untuk membaca bukunya. Bahasa badan mungkin tidak sama dengan semua orang kacang dalam kebanyakan kes, apa yang diajar dalam bukunya terpakai kepada majoriti orang dan ini juga boleh dibawa ke meja poker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *