Masa depan pemasaran dalam talian disebut “HAP”

pemasaran

Ketika Bobby McFerrin menulis lagu “Jangan bimbang, jadilah HAPpy!” Saya yakin dia tidak menyedarinya pada masa itu, dia menulis slogan masa depan penandaan dalam talian untuk pemilik perniagaan kecil.

Apa itu HAP dan apa maksudnya? HAP adalah singkatan dari “Host Appreciation Programme” mega888 dan ia adalah kunci masa depan bagi setiap pengusaha kecil di dunia. Roti dan mentega untuk mana-mana pemilik perniagaan kecil adalah untuk membuat pelanggan mereka gembira setiap masa. Sebenarnya, apabila kempen tidak berjalan dengan baik dan pelanggan mereka tidak melihat pulangan pelaburan (ROI) mereka, kebanyakan akan mengabaikan anda dan lari dari kempen, yang diterjemahkan menjadi “tenggelam atau berenang.”

Sekiranya ada satu perkara yang saya pelajari selama 12 tahun terakhir dalam perniagaan pemasaran dalam talian, dan ini adalah peraturan keemasan saya tentang “kehidupan perniagaan”, itu adalah “Kurang lebih baik”! Mengapa dalam perniagaan, kita selalu harus mengatakan, “OK, apa yang seterusnya?” atau “Bagaimana saya dapat memperoleh lebih dari ini atau lebih dari itu?” atau “bagaimana saya boleh menjadikannya lebih besar?” Ah ya, strategi lama “lebih besar dan lebih besar” yang mungkin merupakan kejatuhan terbesar bagi kebanyakan model perniagaan.

Dari sudut pengiklanan, mega888 tahap mana kejenuhan iklan dalam perniagaan membunuh laman web? Apabila anda pergi ke laman web yang memaparkan 10 atau lebih iklan sepanduk dengan lebih daripada 50+ pautan “klik di sini”, adakah anda benar-benar mencari kepentingan pelanggan anda atau anda hanya menjadi petani sepanduk atau polis trafik yang memberitahu orang ke mana harus pergi? Keserakahan adalah kejahatan buruk rakan-rakan saya dan menjana wang dengan “optimisme” pelawat anda akan menyokong pelanggan anda dengan mengklik sepanduk mereka adalah rancangan perniagaan buruk yang mempunyai jangka hayat perniagaan yang pendek.

Sebagai contoh, “syarikat awam” yang besar berada di bawah tekanan untuk muncul kerana harga saham mereka, mereka harus keluar dan mencari perkara besar seterusnya atau hidup dengan petikan terkenal “gobble or be gobbled”. Masalah dalam tenaga kerja sekarang adalah kurangnya visi syarikat besar, kerana mereka mempunyai pemilik atau pemegang saham yang tidak sabar untuk menjadi kaya sekarang, tetapi tidak ingin menunggu untuk menjadi kaya. Saya selalu berkata; “Perniagaan berusaha terlalu keras untuk memukul rumah pada penampilan pertama mereka, dan bukan hanya berusaha memukulnya.” Akhirnya, orang bujang masih akan pergi ke pinggan rumah untuk berlari.

Sekiranya dolar pengiklanan besar meninggalkan media komunikasi tradisional seperti surat khabar dan majalah cetak, bersama dengan gelombang udara elektronik seperti radio dan TV, maka ke mana perginya wang itu dan mengapa? Tidak perlu jenius untuk berfikir bahawa ia akan berada dalam talian, tetapi sebab utama mengapa ia dalam talian adalah kerana mereka dapat mengesan laman web mana yang menghasilkan wang dan laman web mana yang belum mengikisnya. Beberapa laman web mungkin mempunyai banyak lalu lintas, tetapi tidak menghasilkan pulangan pelaburan (ROI) yang dicari oleh pelanggan dan terdapat banyak sebab mengapa ini berlaku. Saya dapat menyenaraikan ratusan, tetapi saya hanya akan menunjukkan beberapa yang menarik; ketepuan iklan, tidak sesuai dengan permintaan dalam talian dan gangguan persekitaran. Sekiranya saya berada di laman rangkaian sosial, saya berada di sana untuk berinteraksi dan meneruskan perniagaan dan pergi. AKU ‘

Namun dan inilah bahagian di mana anda akhirnya mengatakan, teruskan ke program HAP!

Sekiranya anda bertanya kepada saya, dua kata buzz terbesar dalam permainan pemasaran dalam talian hari ini adalah “Cadangan dan Penghargaan.” Di dunia “luar talian”, mereka selalu mengatakan bahawa iklan terbaik adalah “mulut ke mulut” dan cara apa yang lebih baik untuk mencari sesuatu yang anda mahukan dengan mendapatkan cadangan daripada rakan yang menghargai perkhidmatan atau produk yang mereka terima. Itulah sebabnya HAP adalah kunci untuk pemilik perniagaan kecil yang bercita-cita tinggi.

Mari kita menghadapinya; Sekiranya anda mempunyai laman web kecil dengan pengeposan forum atau mempunyai sistem yang membolehkan anda berinteraksi dengan pelawat, maka anda berpeluang untuk mengesyorkan produk atau perkhidmatan. Juga, jika anda mempunyai forum atau blog dan pelawat anda berada di laman web ini setiap hari berkongsi maklumat dan berinteraksi dengan tetamu anda, maka anda telah membina faktor kredibiliti dan mereka akan menganggap anda sebagai hos dalam talian yang boleh mereka percayai. Kepercayaan dan kesetiaan adalah dua elemen terpenting dalam dunia dalam talian dan tanpanya, anda lebih baik menggali selokan untuk mencari nafkah.

Menggunakan industri permainan dalam talian sebagai contoh; Saya mempunyai laman web bernama Phoenixsports.com dan orang berpeluang untuk membuat komuniti forum dan blog mereka sendiri. Tanyakan kepada sesiapa sahaja di forum pengeposan atau dunia blogging, tarikan utama untuk forum pengeposan atau laman blog adalah kandungan yang disediakan oleh pengunjung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *